Lettvinte wienerbrød
Dette er god, gammaldags kaffimat. Smakar best ferske.
Ca 10 stk.
200 g kveitemjøl
120 g smør
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
50 g gjær
1 egg
1 dl lunka vatn
Smuldre smøret i mjølet til grynet masse. Bland i sukker og vaniljesukker.
Bland inn egg og løys gjæren opp i lunka vatn. Bland lett saman til ein deig.
Set på bakepapirkledd plate med to spiseskeier. Hev minst 1 time.
Steik på 250 grader 12 - 15 min. Avkjøl på rist.
Lag melisglasur av melis og vatn. Smør på dei avkjølte wienerbrøda.
Ca 10 stk.
200 g kveitemjøl
120 g smør
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
50 g gjær
1 egg
1 dl lunka vatn
Smuldre smøret i mjølet til grynet masse. Bland i sukker og vaniljesukker.
Bland inn egg og løys gjæren opp i lunka vatn. Bland lett saman til ein deig.
Set på bakepapirkledd plate med to spiseskeier. Hev minst 1 time.
Steik på 250 grader 12 - 15 min. Avkjøl på rist.
Lag melisglasur av melis og vatn. Smør på dei avkjølte wienerbrøda.
Kommentarer
Legg inn en kommentar